Јованов: Мало се посланика бори за заједничку политику

БЕОГРАД: Потпредседник СНС Миленко Јованов сматра да треба добро анализирати допринос коалиционих партнера како у погледу гласова које доносе тако и њуховог понасања након избора као и колико се боре за заједницку политику и колико су спремни да је спроводе.
Milenko Jovanov Foto: Tanjug
Фото: Tanjug

"Не треба се унапред одрицати било кога, али мислим да смо у прошлости били превише дарежљиви и попустљиви. Када погледате парламент, лако можете да видите да се у њему боре посланици странке Александра Вулина, Марјан Ристичевић и један једини посланик партије Расима Љајића, Владимир Маринковић. Ако је то допринос који наши партнери са листе могу да дају, онда им позиције треба довести у раван с тим", рекао је Јованов за "Новости".

Иначе, после победе на изборима 2016. године коалицији око СНС припао је 131 мандат од тога је 34 места отишло партијама партнера, подсећа лист.

Како наводе, ако је судити према речима функционера СНС у последње време, партнерске странке овакву поделу колача нису оправдале. Зато, како предлажу Јадранка Јоксимовић и Владимир Ђукановић, на наредним изборима морају другације да се поделе карте.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести