Јованов: Зашто Ђилас не сачека пресуду, већ сам истражује

БЕОГРАД: Потпредседник Главног одбора СНС Миленко Јованов оценио је данас да је Драган Ђилас као самоуки истражитељ представио резултате своје истраге, који не показују ништа друго, осим, како каже, огромне нервозе коју Ђилас има од када се у јавности појавила тема о тајним рачунима на којима је сакривено 68 милиона долара.
milenko jovanov fbakic
Фото: Дневник (Филип Бакић)

Он је у саопштењу указао да је Ђилас сам рекао да је поднео кривичне пријаве против свих који су у јавности говорили о овим рачунима.

"Зашто, онда, ако је већ уверен у то да је све измишљено, мирно и сталожено не сачека исход ових поступака и пресуде у своју корист, него на својим конференцијама за новинаре, пред одабраним медијима, он наступа и као тужилац и као судија и као вештак и као сведок", упитао је Јованов.

Он наводи да Ђилас добро зна шта ће све на тим суђењима да се покаже и докаже, па зато данас организује "јавно суђење", чија је улога да се у јавности створи одређена слика, како би се вршио притисак на правосудне органе који се баве Ђиласовим случајем.

"Једино се поставља питање да ли Ђилас овом трагикомичном представом жели да докаже да је невин, или да је дозвољено искористити позицију у власти и омогућити сопственим компанијама приход од 619 милиона евра, јер он је и јуче показао да нема намеру да одустане од свог већ разрађеног бизниса. Он тражи националну фреквенцију за своје телевизије, тражи подобне уреднике на РТС-у, само да би затим уследила препродаја секунди и ново богаћење", навео је Јованов.

Он указује да ће Ђилас схватити пре или касније да његовог новог богаћења на рачун грађана неће бити, а оно старо ће ускоро морати да објашњава, али не пред одабраним новинарима, већ пред државним органима, саопштено је из СНС.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести