Јовановић захтева писану одлуку о укидању обезбеђања

БЕОГРАД,: Чедомир Јовановић, лидер ЛДП-а, упутио је допис МУП-у и Сектору унутрашње контроле од којих тражи одговоре писаним путем по чијем налогу је поступано када је донета одлука да се укине обезбедење његовој деци, сазнаје Танјуг.
cedomir jovanovic, Dnevnik/Slobodan Šušnjević
Фото: Дневник/Слободан Шушњевић

У допису који је упућен надлежним органима тражи се образложење по којим законским разлозима је поступала Јединица за обезбеђење? На основу цега је закљуцила да деци лидера ЛДП-а више није потребно обезбеђење када је надлежна полицијска управа била свесна директних напада, претњи и угрожености живота и ових лица на основу свих претходних пријава.

У допису у који је Танјуг имао увид Чедомир Јовановић захтева од надлежних да се достави извештај о свим предузетим мерама поводом напада на безбедност и живот његове деце.

Адвокат Јовановица Стефан Петровићпита зашто се некоме ко је 20 година свакодневно изложен претњама смрћу укида обезбеђење и то усменим путем. Петровић подсећа да је у прошлости испод аутомобила Јовановића био подметнут експлозив, да је неколико година након тога у Сегедину Јовановић је нападнут од стране навијаца-хулигана, док је био у ресторану са супругом. Испред улаза у зграду у којој живи, упкрос седмодневном покушају да телефонским путем обавести надлежну полицијску управу о присуству навијаца-хулигана испред улаза у његову зграду, догодио се инцидент 2. јуна 2021. године.

И због свега наведеног лидер ЛДП-а тражи да зна да ли организација његовог лицног обезбеђења постоји и у цему се састоји. Адвокат лидера ЛДП-а, у допису који је јуче упуцен надлежним органима, моли да се утврди листинг позива са мобилног телефона Јовановица. Захтева се и образложење зашто је урађен алко тест и тест на наркотике, лко подстиче мржњу према Јовановићу и по ком основу директор полиције г. Ребић износио податке из истраге о догађају од 2. јуна 2021. године у медијима.

Молим вас да у складу са Законом о полицији одговорите на овај допис, као и да наложите Јединици за обезбеђење личности да достави писану одлуку о укидању обезбеђења деци Чедомира Јовановића, са образложењем као саставним делом, наводи се у допису достављеном МУП-у и Сектору унутрашње контроле.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести