Јовановић: Изборна али и оснивачка скупштина новог ДСС

БЕОГРАД: Милош Јовановић изабран је данас за председника Демократске странке Србије на 13. Скупштини ДСС у Београду.
milos jovanovic.jpg
Фото: Youtube Printscreen

На скупштини су изабрана и три потпредседника - Предраг Марсенић из Београда, Мирослав Петковић из Чачка и Дејан Шулкић из Велике Плане, као и 170 чланова Главног одбора, саопштено је из ДСС-а. 

Предходно је Јовановић у обрађању скупштини изјавио је да је скупштина само по форми Изборна, а да је у ствари оснивачка скупштина једног новог ДСС-а.

"Да ли ћемо у изградњи те нове снаге успети, зависиће скоро искључиво од нас. Зависиће од наше вере, наше енергије, нашег умећа, и ако хоћете, нашег осећања одговорности, према нама самима, према нашој деци, према нашим прецима, према Србији", рекао је Јовановић.

Он је подвукао да није реч само о Демократској странци Србије и њеном новом почетку већ о неопходности новог почетка за Србију.

Како је рекао, сматра да је дошло време да се политички систем "Петооктобарске Републике" замени новим политичким системом уз жељу да "нови ДСС, који данас стварамо, буде носилац идеје промене политичког система у Србији". 

Јовановић је 1976. године у Београду, средњошколско образовање стекао је у Петој београдској гимназији, а потом се школовао на Универзитету Париз 1 Пантеон-Сорбона. Звање доцента стекао је на предметима Увод у право европских интеграција и Међународни односи на Правном факултету у Београду.

Радио је на Институту за међународну политику и привреду у Београду у звању истраживача-сарадника, 2007. је обављао дужност саветника министра за КиМ за међународноправна питања и био је члан српске делегације у преговорима о будућем статусу Косова и Метохије.

Био је и координатор правног тима Владе Србије. 
 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести