Кајакаши Србије добили 37 нових чамаца и 20 ергометара

БЕОГРАД: Министар омладине и спорта Вања Удовичић уручио је данас председнику Кајакашког савеза Мирку Нишовићу 37 нових чамаца и 20 ергометара, за чију набавку је средстав обезбедила Влада Србије.
1
Фото: Tanjug

"Желимо да наши кајакаши имају исте услове као њихове колеге из Европе и света, јер су они својим резултатима већ показали да припадају светској и европској елити. Такође, циљ нам је да изузетним условима и добром опремом мотивишемо што више младих да се укључе и да се баве кајаком, да се повећава база и да имамо још више шампиона", истакао је Удовичић у просторијама Кајакашког савеза на Ади Циганлији.

Нишовић се захвалио Влади Србије и министарству омладине и спорта.

"Набавка ових 37 чамаца и 20 ергометара представља највећу инвестицију икада, од оснивања Кајакашког савеза. Захваљујем се министарству и Влади Републике Србије јер су наши кајакаши добили врхунску и најсавременију опрему за тренинг и такмичење, на њима је да нам доносе медаље", рекао је Нишовић.

Свечаном уручивању нових чамаца и ергометара учествовали су и репрезентативци, селектор, тренери...

"Министарство нам је обезбедило најсавременију опрему и захвални смо им на томе, јер ће нам то пуно значити за тренинге и такмичења која нас очекују на путу ка ОИ у Токију“, рекла је Николина Молдован.

Кајакашки савез Србије је после прошлогодишње успешне огранизације два велика међународна догађаја - Европског шампионата за јуниоре и млађе сениоре и Светског купа за сениоре, организатор овогодишњег Европског шампионата за сениоре.

Шампионат ће се одржати од 8. до 10. јуна на Ади Циганлији, а очекује се близу 1.000 такмичара из 36 држава.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести