Канцеларија за Косово и Метохију осуђује напад на Николу Рашића

БЕОГРАД: Канцеларија за Косово и Метохију Владе Србије најоштрије је вечерас осудила и изразила дубоку забринутост због физичког напада на Николу Рашића, сина Ненада Рашића.
kosovo policija
Фото: Tanjug (Boki, arhiva)
Канцеларија захтева од припадника косовске полиције да без одлагања и оклевања открију и процесуирају починиоце овог чина насиља.
 
"Само тако се може обезбедити сигурност за припаднике српског и неалбанског становништва на Косову и Метохији и послати неопходна порука о нултој толеранцији на било који облик насиља", наводи се у саопштењу Канцеларије.
 
Додају да тај случај не сме остати само један у низу нерасветљених инцидената на Косову и Метохији, посебно јер се на мети изгредника нашло дете.
 
"Овај случај је и задатак за међународну заједницу да на делу покаже да је спремна и способна да испуни своју мисију и осигура безбедност на Косову и Метохији, као и простор за миран суживот свих заједница", истиче се у саопштењу.
 
Ненад Рашић је претходно за приштински ''''Репортери'''' рекао да је његов син претучен данас у Лапљем селу код Грачанице, по завршетку наставе и изласка из школе.
 
Николу Рашића тукло је неколико особа.
EUR/RSD 117.5784
Најновије вести