Кантор Вучићу: Захвални за допринос борби против антисемитизма

БЕОГРАД: Председник Европског јеврејског конгреса Моше Кантор упутио је писмо председнику Србије Александру Вучићу у којем му изражава захвалност за присуство на Светском Холокауст форуму у Јерусалиму, у јануару ове године, као и за, како је навео, посвећену борбу против антисемитизма и свих облика екстремизма.
aleksandar vucic, Tanjug/Tara Radovanović
Фото: Танјуг/Тара Радовановић

"Ваша посвећеност борби против антисемитизма и свих облика екстремизма, унапређивање сећања на Холокауст и рад на сигурној будућности генерација које стасавају, доприносе Вашем великом угледу и угледу Ваше земље", истакао је Кантор у писму Вучићу које је данас објавио Савез јеврејских општина Србије.

Кантор је додао да је задовољан што у Србији, под руководством председника Савеза јеврејских општина Србије Роберта Сабадоша, поново "цвета јеврејски живот", што су у ту заједницу враћени ред, стабилност и поверење и што она наставља да живи безбедно, развијајући се "као интегрални део српског друштва".

Фото: Savez jevrejskih opština Srbije/printskrin

Кантор је председнику Србије и његовој породици честитао предстојеће празнике и изразио задовољство што може, како је навео да Вучићу поклони фотографију и књигу са говорима и фотографијама са, како је казао, историјског догађаја - Светског Холокауст форума, као и књигу Уједињавање европског јеврејства, посвећену историји организације од оснивања 1986. до данас.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести