Карнер: На српско-мађарској граници долази до обрачуна кријумчара

БЕОГРАД: Савезни министар унутрашњих послова Аустрије Герхарт Карнер истакао је да је питање имиграција и кријумчарење питање људских права и указао на то да је српско - мађарска граница таква да на њој долази до обрачуна између банди кријумчара.
1
Фото: Танјуг/Милош Миливојевић

Карнер је то казао на конференцији за медије након Трилатералног министарског састанка Србије, Аустрије и Мађарске одржаног у Београду, а одговарајући на питање како Аустрија гледа на то што, како аустријски новинар каже, постоје пријаве о злостављању миграната на српско-мађарској граници.

"Уколико постоје конкретне оптужбе желим да то буде прослеђено надлежним органима, а пре свега сматрам да је то питање локалних надлежних органа", казао је Карнер.

Подсетио је и да је министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин био у јуну у Бечу и да су имали састанак на којем је Вулин изнео свој став по том питању.

"Мађарско-српска граница је таква да слично како постоје ратови банди које се баве дрогом, постоје и ратови банди које се баве кријумчарењем и долази до таквих конфликата", навео је Карнер.

Додаје да конфликати банди које се баве кријумчарењем остављају за собом много жртви и томе се мора стати на пут јер се људски животи морају сачувати.

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести