Кикинди престижна „Плакета части” Савета Европе  

КИКИНДА: Свечана церемонија уручење “Плакете части” коју је Граду Кикинди доделила Парламентарна скупштина Савета Европе приређена је у Градској кући Кикинде.
k
Фото: kikinda.org.rs

Актуелна епидемиолошка ситуација омела је долазак високих званичника Савета Европе у град на северу Баната, али то не умањује значај престижног признања које је додељено Кикинди.

Кикинда је једини град у Србији добитник “Плакете части, а ово преизнање уследило је пошто је је ова европска институција претходне две Кикинди доделила признања “Европску диплому” и “Заставу части”.

Церемонија званичне доделе “Плакете части” организована је на прикладан начин, а градоначелнику Николи Лукачу, учесницима свечаности И Кикинђанима у Градској кући Кикинде путем видео линка у име Парламентарне скупштине Савета Европе Стефан Шенах.

Савет Европе цени европску посвећеност челних људи града, као и свих грађана. Присетимо се награда које је Кикинда примила 2017. и 2018. године, што је доказ да ценимо труд који улажете, као и богатство различитости које се види у Кикинди. То потврђује и чињеница да је у изуизетно кратком року ваш град добио ова признања. Двим се свим вашим актиностима и желим да наставите истим овим путем. Наставите да учествујете у трци за награду Европе И да освојите финалну награду, рекао је европски парламентарац Стефан Шенах.

Градоначелник Кикинде Никола Лукач је нагласио да је Кикинда постала једини град у Србији која је добила “Плакету части”, а да је то признање потврда демократских вредности које Кикинда баштини. Савет Европе који додељује награду препознао је изузетне напоре које наш град улаже у промоцију европских вредности, мултикултурализма, солидарности, интернационалну сарадњу и братимљењу градова. “Плакета части” симболизује европски идеал и све вредности које он представља тако да са правом можемо да кажемо да је ово историјски дан за наш град и све грађане и да је “Плакета части” признање којим сви заједно можемо да се поносимо - истакао је Лукач.   

М. Митровић

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести