К.Митровица: На возилу АУ поруке мржње према Србима

БЕОГРАД: Службено возило Апотекарске установе у северној Косовској Митровици ишарано је током ноћи порукама мржње и претњама Србима.
kosovska mitrovica
Фото: Tanjug (video)

На аутомобилу су осванули натписи "УЧК, Фу*к СРБ", а у потпису стоји Б13, што је, иначе, назив криминалне групе из Бошњачке махале која се налази у северном делу Митровице, а која је одговорна за више напада на Србе.

Догађај је узнемирио Србе који живе у граду на Ибру, а многи од њих кажу да озбиљно схватају претеће поруке, преноси Ало на свом сајту.

"Идеологију терористичке организације УЋК прихватили су и млади људи, Албанци, који овде живе а који су окупљени у Б13. Они још баштине вредносни систем те терористичке групе, а то доказују исписивањем оваквих порука", рекао је један Србин из Косовске Мтровице који је инсистирао на анонимности.

Како се наводи, групу Б13 чине албански младићи стари од 15 до 20 година који живе у Бошњачкој махали и који често нападају Србе и уништавају њихову имовину.

Према информацијама из безбедносних структура, ова група има подршку појединих албанских политичких партија и официра из Косовске безбедносне службе, а њихова подршка се огледа у наоружавању и финансирању чланова групе Б13.

О целом случају обавештена је Косовска полиција.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести