Кнежевић након краха договора: Сумњам да је неко уцењен или је узео паре

ПОДГОРИЦА: Један од лидера Демократског фронта Милан Кнежевић изразио је данас сумњу да је неко ко нема изборни цензус, а ко је одбио десет ресора у новој влади "или узео паре, или је уцењен због неких кривичних гоњена, снимака, шверца цигарета, оружја".
s
Фото: Youtube Printscreen

Кнежевић је новинарима након састанка лидера парламентарне већине са мандатаром Миодрагом Лекићем поручио да је јасно да је постојала намера од почетка да се не постигне договор и да Лекић не буде премијер.

"Изражавам сумњу да је неко одбијањем десет ресора, а нема цензус, што су потврдили избори у Подгорици, или узео паре или је уцењен од неких кривичних гоњена, снимака, шверца цигарета, оружја... Демократски фронт није узео паре, нити је имао дилове са бизнисменима или тајкунима", казао је Кнежевић.

Он је рекао да зато "можемо самостално да донесемо одлуку и да пред грађанима Црне Горе кажемо да ово није случајно урађено, и да је овде јасна намера од почетка била да неко није желео договор и није желео да Лекић буде изабран за председника владе".

Оценио је да је током преговора изложен најпоштенији предлог који "није забележен у историји парламентаризма". "Да две странке које немају цензус од 20 министарства добију десет. Да добију читав безбедносни сектор, Министарство спољних послова и да доминантно добију све што су имали у влади, осим места председника владе. У чему је проблем морате да питате њих а не ДФ", казао је Кнежевић.

Најавио је да ће иницирати политички дијалог да дође до обједињавања председничких и парламентарних избора. "Па нека грађани Црне Горе суде о свима нама. Ми немамо никакав страх, јер смо све радили јавно", поручио је Кнежевић, пренео је портал РТЦГ.

EUR/RSD 117.0802
Најновије вести