Ко премешта фотографије шатора из Италије на Авалу

БЕОГРАД: Међу мнгоим лажним вестима које се ових дана појављују на друштвеним мрежама, појавиле су се и фотографије привремене болнице, уз сумње да је реч о "шаторима који се налазе на Авали", а ради се заправо о сликама белих шатора у Италији, предвиђених за лечење оболелих од вируса корона.
lazne vesti, pixabay
Фото: pixabay.com

Две фотографије објављене су на италијанском порталу rainews.it, уз текст под насловом “За сада није хитно, али теренска болница је такође спремна”, у којем се наводи да је припремљена као мера предострожности, ако се погорша корона вирус, док у опису фотографије стоји да је то “теренска болница постављена у Марко ди Роверето”.

Јуче је лидер Двери Бошко Обрадовић поделио на Твитеру те фотографије, уз питање:

"Да ли је тачно да сте на Авали направили ове шаторе новозаражених особа пошто очекујете нагли скок болесника? Ако је истина, зашто о томе нисте обавестили јавност? Ако је лажна вест, демантујте је да се не би ширила. И немојте више да лажете народ ни по ком основу".

Након што је министар унутрашњих послова Небојша Стефановића на тој мрежи одговорио да су такви наводи неистинити, Обрадовић је овај твит обрисао.

"Најоштрије осуђујем апсолутну лаж Бошка Обрадовића о шаторима за смештај заражених од корона вируса на Авали, а јасно се види да се ради о шаторима у Итаилији. Ширење панике и лажних вести зарад политичких поена, када су људи забринуто за своје здравље је срамотна политика СзС", навео је Стефановић на Твитеру.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести