Коха: Тачи ће представљати Приштину у дијалогу са Београдом

КОСОВСКА МИТРОВИЦА: Председник привремених приштинских институција Хашим Тачи представљаће Приштину у преговорима са Београдом, одлучено је данас приликом усвајања новог програма владе у Приштини, преноси "Коха диторе".
Hašim Tači Foto Tanjug/S.Radovanović
Фото: Foto Tanjug/S.Radovanović,

Тачију, који је виђен као "кум" формирања нове извршне власти, како се додаје у тексту приштинске "Кохе", ова улога је додељена у данас усвојеном програму владе.

"Странке у дијалогу које преговарају биће влада која одговара скупштини, док председник представља земљу на основу уставних надлежности", наводи се у седмом поглављу програма владе, које се односи на дијалог Београда и Приштине.

Документ у који је "Коха" имала увид, садржи укупно 58 страна и само у овој тачки се помиње улога председника привремених приштинских институција.

У документу у којем су зацртане смернице нове владе, стоји да се неће прихватити као решење опција "корекција граница", преноси Косово онлајн.

На основу тог програма, пре почетка дијалога биће припремљена платформа за овај процес, која ц´е прецизирати циљеве који треба да се постигну коначним споразумом, питања која треба укључити, као и извештавање и транспарентност током процеса постизања споразума.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести