Који год посао да ми дају радићу више од 100 одсто

БЕОГРАД: Министар пољопривреде Бранислав Недимовић изјавио је данас, на питање да ли себе види у новој влади, да није важно шта би он лично волео и поручио да ће који год посао да добије водити рачуна о интересу државе и радити више од 100 одсто.
branislav nedimovic tanjug
Фото: Танјуг/Милица Николић/Бранислав Недимовић

"Да ли бих волео..., шест година сам већ министар и кога брига шта ја волим. Ако ми дају неки посао, радићу 106 одсто и радићу за тим, а тим је влада и читава држава. Не можемо гледати само сопствене интересе, већ целу државу", рекао је Недимовић гостујући на Пинку.

На питање да ли је задовољан својим резултатима у ресору пољопривреде, Недимовић је рекао да јесте, али да је свакако могло боље.

Истакао је да су се неке ствари таман покренуле, али да је дошла корона, а сада и озбиљан светски сукоб који је на свега око 1.000 километара од нас и да треба узети у обзир да су биле ванредне околности.

Главна лука са којом тргујемо житарицама је на свега око 100 километара од ратних сукоба, рекао је Недимовић.

Ипак, нема јунака у миру, додао је министар у шали.

Истакао је да ће за неколико месеци бити већих турбуленција и невероватних шокова на берзи него када је почео сукоб у Украјини.

Каже да, на пример, у Пољској сада пољопривредници имају невероватан прилив пшенице из Украјине и да је цена отишла на доле...

"Што би рекла Констракта: и шта ћемо сад", додао је Недимовић.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести