Комшић против сусрета Вучића и Изетбеговића

САРАЈЕВО: Актуелни председавајући Председништва БиХ Жељко Комшић противи се сусрету лидера СДА Бакира Изетбеговића са српским председником Александром Вучићем на којем би разговарали о превазилажењу актуелне ситуације у БиХ.
komsic, tanjug
Фото: Tanjug/ Video, arhiva

Након што је Изетбеговић синоћ изјавио да ће ићи у Београд на састанак с Вучићем и да му због тога, како је рекао, "неће пасти круна с главе", реаговао је Комшић који се томе противи.

“Рекао сам му да то не ради!”, навео је Комшић, пренела је федерална агенција Фена.

На изјаву Изетбеговића реаговао је и посланик у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Денис Бећировић који сматра да Изетбеговић одласком у Београд чини веику грешку.

Изетбеговић је за Федералну ТВ рекао да ће отићи у Београд на састанак са српским председником, али је додао да то још није прецизно договорено и да постоје отпори таквој његовој одлуци.

"Ја ћу отићи на сваки састанак који може да спречи један лош сценарио и могу утицати да се ствари смире и иду у правом смеру“, навео је Изетбеговић.

“Није мени толико важно. Круна ми с главе неће пасти ако одем у Београд. Каним разговарати и постићи ово што сам казао, да не дође до конфликта, да једни друге боље разумемо, да ускладимо интерес", рекао је, између осталог, Изетбеговић.

EUR/RSD 117.5782
Најновије вести