Комшић: Србија хапси без доказа

САРАЈЕВО: Дискутабилне су оптужбе које терете држављанина БиХ Османа Османовића, припадника Хрватске војск одбране (ХВО), саопштио је Кабинет председавајућег Председништва БиХ Жељка Комшић и оценио да кривична пријава не може бити основ за хапшење или привођење у било којем правосудном систему у свету.
Predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić  Foto Tanjug /video
Фото: Жељко Комшић  Фото Танјуг/ видео

 Немамо ниједну информацију да је против те особе подигнута или потврђена оптужница, нити да је за њим расписана међународна потерница, истакао је Комшић.

Сматрам да је у питању самовољно поступање репресивних органа Србије. Одмах по повратку из радне посете САД према надлежним институцијама Републике Србије покренућу ургенције за разреешавања оваквих и свих сличних поступања према нашим држављанима.

Тим пре, јер се хапсе и приводе наши држављани без подигнутих оптижница и објављених доказа, а штите се бегунци од босанскохерцеговачког правосуђа попут Новака Ђукића, против којег постоје и пресуде, кађже се у саопштењу.

Додаје се да је овакава асиметрија у поступању према оптуженим и осумњиченим још један прилог чињеници о покушају изједначавања злочинаца и жртава.

"Мислим да оваква поступања морамо расправити и предупредити у циљу јачања регионалне стабилности", сматра Комшић, преноси Фена.

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести