Коснет: Вашингтонски споразуми и даље на снази

Амерички амбасадор у приштини Филип Коснет изјавио је да су споразуми потписани у Вашингтону у септембру прошле године и даље на снази, бар док не дође до неких промена у будућности
kosnet
Фото: Youtube Printscreen

ПРИШТИНА: Амерички амбасадор у приштини Филип Коснет изјавио је да су споразуми потписани у Вашингтону у септембру прошле године и даље на снази, бар док не дође до неких промена у будућности, али и да ће администрација Џоа Бајдена наставити тамо где је администрација Доналда Трампа стала.

"Прошле недеље, током седнице у Сенату Тони Блинкен, новоизабрани државни секретар, рекао је да поздравља рад Трампове администрације у вези са Косовом и Србијом. То је одговор на питање које сви постављају: да ли Вашингтонски споразум остаје на снази. Да ли ће Бајденова администрација наставити рад претходне администрације. Одговор на та два питања је у основи да", рекао је Коснет за РТК , а преноси Газета еxпрес.

Он је казао да се основни стратешки циљеви САД за Косово не мењају суштински, без обзира да ли су на власти демократе или републиканци.

Коснет је рекао и да очекује да ће наредних недеља у Вашингтону бити интензивиране расправе о специфичностима политика за Балкан и истакао да је републикански сенатор Рон Џонсон на дневни ред ставио расправе о преговорима Београда и Приштине и о томе што је изасланик Доналда Трампа Ричард Гренел урадио у том процесу.

Како је Џонсон казао, процес дијалога није се померао све док се није укључио Гренел и додао да постоји много ствари око којих се не слажемо, али да се можемо сложити око економског напретка, а са њим се, подсећа Коснет, сложио и нови државни секретар Ентони Блинкен.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести