Кравић: Сарадња са СНС И СПС у Новом Саду на високом нивоу

НОВИ САД: Председник Градског одбора Лиге социјалдемократа Војводине Нови Сад Александар Кравић рекао је да у последњих годину дана у функционисању града није било проблема нити афера, да унутар владајуће коалиције нема идеолошких политичких разлика, те да је сарадња те странке са СНС И СПС у Новом Саду на високом нивоу
AleksandarKravic-BLU004.jpg
Фото: Дневник (Бранислав Лучић)

Кравић је на конференцији за новинаре поводом годину дана рада Градске власти подсетио да је ЛСВ ушла у власт са СНС и СПС, пре свега како би се радило заједнички на нивоу локалне самоуправе где, истакао је, суштински нема озбиљних идеолошких и политичких разлика, већ се ради о функционисању комуналног сектора.

"Око тога је било много коментара, злурадих. Сада после годину дана желимо да кажемо и потврдимо да сматрамо да смо били у праву, јер прво ми нисмо имали никаквих проблема у функционисању за протеклих годину дана и као што сте имали прилику да видите у Скупштини града, правих политичких великих разлика нема", навео је Кравић.

Он је подсетио да је град носилац титуле Омладинске престонице Европе 2019.године и Европске престонице културе 2021.

"Ми, када смо улазили у коалицију, желели смо пре свега да се бавимо оним што су основе комуналног система и функционисања града у целини, а једна од ствари на којој смо инсистирали било је и наше вишедеценијско залагање да се нешто учини са Подграђем Петроварадинске тврђаве и ево, ове године ће се урадити већи број фасада и тај тренд ће се наставити", казао је Кравић.

Поред тога, каже, почињу озбиљни радови везани за изградњу централног пречистача воде.

Према његовим речима тренд у Новом Саду је добар и када је реч о комуналним установима и по питању инвестиција.

Председник Градског одбора ЛСВ истакао је да су спремни и даље да раде, а да их највише занимају будући  инфраструктурни пројекти.

"Спремни смо да радимо, занимају нас пројекти, поред централног пречистача воде, циљ нам је да напокон град заједно са приградским насељима и селима буде покривен канализационом и водоводном мрежом, то је по мени цивилизацијско питање за 21.век и нешто што је изузетно важно", оценио је Кравић.

"У сарадњи са СНС и СПС на нивоу града бавили смо се пре свега комуналним питањима и функционалности живота у Новом Саду, није све идеално, има ствари које треба урадити и на томе ћемо радити, али нас на нивоу града није нити ће нас занимати висока политика и односи који се успостављају у Скупштини Србије и Скуппстини Војводине", закључио је. 

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести