Кривична пријава Чеди Јовановићу због насилничког понашања

БЕОГРАД: Треће основно јавно тужиластво у Београду је након извршених провера издало је налог полицији да се против лидера ЛДП-а Чедомира Јовановића поднесе кривичну пријаву због основа сумње да је извршио три кривична дела у вези са догађајем када је остећен објекат брзе хране "Пончо" у Новом Београду.
cedomir jovanovic, Dnevnik/Slobodan Šušnjević
Фото: Дневник/Слободан Шушњевић

Против Јовановића ће бити поднета кривична пријава за два кривична дела из Кривичног законика: насилничко понашање и уништење и остећење туђе ствари, као и за кривично дело ометање службеног лица у вршењу службене дужности из Закона о јавном реду и миру, прецизрају из тужилаштва.

Реч је о догађају када се Јовановић, 2. јуна нешто пре 22 сата разбио стакло на локалу "Пончо" гађајући излог столицом.

У изјави за медије следећег јутра он је рекао да је до инцидента дошло пошто су га напали чланови припадника навијачке групе "Хијене".

Иначе, против Јовановића се пред Треће основно јавно тужилаштво у Београду води и поступак поводом сумњи да је 18. јула 2020. тениским рекетом ударио власника центра за физикалну терапију "Физио центар".

У том случају Јовановић се терети за кривично дело лаке телесне повреде, а саслушање у тужилаштву је заказано за 25. јун.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести