Кривокапић тврди да ће Темељни уговор са СПЦ бити потписан

ПОДГОРИЦА: Премијер Здравко Кривокапић тврди да ће Темељни уговор између државе Црне Горе и Српске православне цркве бити потписан на, како каже обострано задовољство.
zdravko krivokapic YT
Фото: Youtube Printscreen

Он је у интервјуу за подгорички портал Дан рекао да влада не жели да се "евентуалним пропустима, Темељни уговор проблематизује пред Уставним судом Црне Горе и на тај начин закомпликује то веома важно питање".

"Из тог разлога изразито водимо рачуна да са СПЦ потпишемо Уговор који је у потпуности усклађен са Уставом и законима Црне Горе, јер на тај начин најбоље штитимо и интересе СПЦ и интересе државе Црне Горе", рекао је Кривокапић.

Жао му је, како је рекао, што одређене политичке структуре користе ту тему за прикупљање политичких поена и пласирањем, како је навео "најбезочнијих лажи и манипулација" покушавају да уруше његов и углед Владе Црне Горе.

"Али знате и сами, нема ничег тајног што неће постати јавно, тако да ће се лица и дела сваког од нас показати, истина ће изаћи на видело и свима ће све бити јасно. Највећа жртва у целом том политичком игроказу око Темељног уговора је народ, јер се злонамерно манипулише емоцијама народа који је бранио и одбранио своју Цркву", рекао је Кривокапић.

Сада, каже, они за које је Цква ништа друго до тема на којој убирају политичке поене, покушавају њега да представе као издајника Цркве и народа.

"Тај посао им је залудан и унапред осуђен на пропаст. Здравко Кривокапић није, никада није био и никада неће бити издајник ни своје Цркве, ни своје државе, ни свог народа. Узалуд им сви таблоиди и све лажи", рекао је.

Коментаришући чињеницу да ДФ тражи реконструкцију владе, али без њега као премијера, Кривокапић је рекао да "не пристаје да влада буде пуки инструмент и извршитељ појединих жеља одређеног диела представника законодавне власти".

Подсећа да посланици црногорског парламента имају право и могућност да покрену питање поверења влади.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести