Курти: Београд се радује због оптужнице против Сељимија

КОСОВСКА МИТРОВИЦА: Лидер Покрета Самоопредељење Аљбин Курти поручио је вечерас, говорећи о оптужници Специјалног суда за злочине ОВК против шефа посланичке групе Самоопредељења у скупштини Реџепа Сељимија, ''да се специјална неправда наставља''.
Aljbin Kurti  Foto: Tanjug/video
Фото: Аљбин Курти Фото: Танјуг/видео

"Специјална неправда се наставља. Против шефа наше посланичке групе, члана председништва, посланика у последња четири сазива косовске скупштине Реџепа Сељимија, Специјализована већа потврдила су данас поподне оптужницу. Раније током дана, полиција Еулекса извршила је рацију у кући бившег председника Скупштине Косова Јакупа Краснићија", навео је Курти.

Курти је додао да су се ''овој вести радовали Београд, Милошевићева клика и углавном чланови српске администрације'', пренело је Косово онлајн.

"Вечерас се радовало руководство Србије са својим председником на челу, некада Милошевићевим министром, који се у свету претвара да није проблематичан момак. Председник Скупштине Србије, некада портпарол Милошевићеве странке, вечерас се радовао, јер су нама ухапсили портпарола ОВК, који је био и председник Скупштине Косова када је проглашена независност. Вечерас се слави у Београду, јер су страховали од Реџе, како пре тако и током рата, док су брата Асланија држали као таоца у српским затворима. Знамо то", каже Курти.

Он додаје да то славље неће дуго трајати, јер се, како тврди ''Косово не враћа назад, а Албанци постају равноправна нација са другима''.

"Десетка нашег ослободилачког рата увек је бранио ОВК јер је добро разумео и волео је, јер је афирмисао ОВК, јер никада није био одвојен од Јашарија из Преказа, јер после рата никада није гласао на штету ослободилачког рата и државе Косово, слободе народа и благостања грађана", додао је Курти.

Поручио је да ће Специјални суд сада судити Сељимију, кога назива ''ратним генералом и послаником у миру'', додајући да ће ''уствари историја и њихова будућност судити овом суду''.

"Реџа је ветеран јер је већ дуго ратник. Реџа није ветеран јер се никако не предаје. Једном се борио у ОВК. Сада ће се борити за ОВК. Реџа је поносан на све што је урадио. Поносни смо на Реџу", додао је Курти.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести