Курти дао налог Царини, од 15. марта укида таксе на сировине

ПРИШТИНА: Премијер Косова Аљбин Курти изјавио је вечерас у Приштини да је министру финансија и трансфера наложио да Царина Косова добије све царинске кодове сировина које се увозе како би била укинута стопостотна такса на сировине које се увозе из Србије и БиХ, преноси Косово Онлајн позивајући се ба Газете Експрес.
kurti
Фото: Танјуг/видео

Курти је рекао на конференцији за новинаре на којој је саопштио одлуку косовске владе која ће довести до делимичног укидања стопостотне таксе на робу из Србије и Босне и Херцеговине, да је одлука договорена са коалиционим партнером Демократским савезом Косова.

Он је рекао да је обавестио првог потпредседника владе, Авдулаха Хотија, о објављивању ове одлуке. “У главним цртама сам га обавестио да ћу данас саопштити став о реципроцитету с једне стране и укидању стопостотне таксе на сировине које долазе из Србије, рекао је Курти.

Ми смо с концептом реципроцитета изашли у септембру и октобру прошле године. Победили смо 6. октобра, уврстили смо то у програм заједничке владе као коалициони партнери у октобру и новембру прошле године, подсетио је Курти.

То је наша политика, то је принцип регулисања здравих односа, истакао је косовски премијер.

И на састанку који сам имао данас, и уз досадашњу сарадњу, наравно да смо усаглашени и да смо заједно, додао је Курти и нагласио да су предузели први корак, први гест добре воље, укидањем таксе на сировине из Србије и БиХ.  

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести