Курти у Приштини са Виолом фон Крамон

ПРИШТИНА: Известитељка за Косово и Метохију у Европском парламенту, Виола фон Крамон, која је јуче стигла у Приштину, састала се са Аљбином Куртијем.
2
Фото: TANJUG/ KABINET PREMIJERA PRIVREMENIH PRIŠTINSKIH INSTITUCIJA

Из Куртијевог кабинета  је саопштено да је на састанку разговарано о тренутним дешавањима на северу јужне српске покрајине.

Курти је, каже се у саопштењу, рекао да је након одржавања избора 23. априла важно да се што пре почне са "пружањем основних услуга грађанима које су престале од почетка новембра прошле године након оставке досадашњиһ председника".

"Што се тиче дијалога којим посредује Европска унија и Основног споразума са Србијом и Анекса за његову имплементацију, поновио да је потребна брза, потпуна и безусловна имплементација”, каже се у саопштењу.

Састанку је присуствовао и шеф Канцеларије европске уније у приштини Томаш Суњог.

Из Канцеларије Европске уније у Приштини је најављено да ће Виола фон Крамон разговарати и са другим приштинским званичницима, а да ће сутра одржати конференцију за медије.

Јуче је на Косову и Метохији боравио специјални изасланик Немачке за Западни Балкан Емануел Сарацин који је осудио упад такозване косовске полиције у општинске зграде у Звечану, Лепосавићу и Зубином Потоку, а на конференцији за медије изјавио да “не подржава глупе одлуке”.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести