Курти: За време мог мандата може се постићи договор са Београдом

ПРИШТИНА: Премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти сматра да се током његовог мандата може постићи договор са Београдом, али да то зависи од, како је рекао, "спремности Србије да промени свој приступ и себе".
s
Фото: Youtube Printscreen

"Не могу да предвидим када ће се то догодити, али с обзиром на то да су мандати америчког председника (Џозефа) Бајдена, мандат (Жосепа) Бореља и мој мандат приближно исти, за очекивати је да у оквиру ових мандата закључимо свеобухватан споразум са Србијом”, изјавио је Курти у интервјуу за Радио Слободна Европа.

“Дакле, имамо вољу и интерес, зависи да ли је Србија спремна", изјавио је Курти.

Када је реч о дијалогу са Београдом, Курти каже да је спреман за овај процес, али да ће наредни састанак са председником Србије Александром Вучићем зависити од дијалога на нивоу преговарача.

Неплаћање струје на северу због "илегалних структура

Премијер привремених институција у Приштини Аљбин Курти изјавио је данас да је проблем неплаћања струје на северу Косова везано са, како је рекао, "илегалним структурама Србије" и да ће о томе разговарати у Бриселу, а не са Београдом.

Он је на конференцији за новинаре рекао да је за снабдевање струјом задужена компанија ЕРО и да ће они о томе даље одлучити, преноси портал Репортери.

"За проблем неплаћања струје на северу криве су илегалне структуре на северу. Што је више нелегалних структура Србије у овим годинама после проглашења независности, то је мање легалитета. Будући да је ЕУ укључена у ово питање, разговараћемо са њима", рекао је Курти.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести