ЛАЈЧАК НАКОН СУСРЕТА С ВУЧИЋЕМ Важна дискусија о нормализацији односа с Косовом, ускоро став о најављеним потезима Приштине

Специјални изасланик Европске уније за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак саопштио је вечерас да је имао важан разговор са председником Србије о нормализацији односа са Приштином.
1
Фото: Screenshot/Youtube/RTS Oko - Zvanični kanal

„Имао сам важну дискусију са председником Србије о најновијим развојима у оквиру дијалога о нормализацији односа са Косовом, као и о наредним корацима у предстојећем периоду. Такође, разговарали смо о актуелним, хитним питањима“, истакао је Лајчак на друштвеној мрежи X.

Лајчак и Вучић су се сусрели на Светском економском форуму у Давосу.

Специјални изасланик ЕУ рекао је да верује да ће званични Брисел убзо изаћи са ставом око најава Приштине да ће укинути платни промет са Србијом.

„Упознат сам са тим питањем. Ја сам то питање отворио у разговору са главним преговарачем замеником премијера привремених приштинских институција Бесником Бисљимијем и замолио сам га да ми да одговор на неколико битних питања“, рекао је Лајчак у Давосу одговарајући на питање новинара око најава Приштине да ће укинути платни промет са Србијом.

Он је истакао да је проследио ту информацију у Брисел и да њихове наше службе сада анализирају ту ситуацију, а да очекује да убрзо изађу са званичним ставом.

Такође, нагласио је да не жели да даје било какве оцене и да верује да ће се пронаћи решење које неће имати последица.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести