Љајић: Гнусна је лаж да идем у амбасадоре

БЕОГРАД: Министар Расим Љајић демантовао је данас наводе у једном таблоиду да се спрема да после избора преузме функцију амбасадора у Турској као "гнусну лаж", за коју верује да је срачуната на његову дискредитацију у јавности, непуних месец дана пред изборе.
ljajic, tanjug
Фото: Tanjug/ D. Goll, arhiva

Мало је рећи да је ово најобичнији „fake news “, јер је овде читава прича исконструисана од почетка до краја, а вест је једнако тачна као да је неко објавио да ћу постати центарфор Барселоне, наводи Љајић у изјави достављеној Танјугу.

Колико је текст непрофесионалан и злонамеран, говори, како истиче, и чињеница да су од целе његове изјаве, којом је негирао и сваку помисао да би то могло да се догоди, објављене буквално две-три речи.

О амбасадотрској функцији никада ни размишљао нисам, јер мислим да тај посао не бих добро радио, а камоли да сам о томе са неким разговарао, јер то није у домену мог интересовања, каже министар Љајић и додаје да због тога ни после ових избора, ни после било којих избора, неће бити амбасадор нити у Турској, ни у било којој другој земљи.

С друге стране, и када би добио евентаулно неку такву понуду, никада је не би прихватио:

То би била класична издаја бирача, симпатизера и огромног броја страначких активиста, који су све ове године веровали у мене и идеју коју заступам. То би био чин својеврсног и политичког и људског дезертерства, истиче министар.

Суочавао сам се у политици са различитим информацијама, дезинформацијама, оптужбама, али никада овако подмукло и тенденциозно нико није пласирао овакву лаж, непосредно пре одржавања парламентарних и локалних избора, каже Љајић и додаје да је од објаве ове вести принуђен да одговара на бројне позиве и поруке људи из Србије и региона, објашњавајући им да у тој информацији нема ни зрна истине.

У овом тренутку једино сам фокусиран на рад у министарству, јачању страначке инфраструктуре и кампању за изборе, јер желим да дам пуни допринос победи коалиције „Александар Вучић - За нашу децу“, на чијој листи се налазе кандидати Социјалдемократске партије Србије, поручује Расим Љајић.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести