Лавров: Русија за одрживо решење, уз поштовање интереса Србије

МОСКВА: Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров изјавио је да је, узимајући у обзир недавно заоштравање ситуације на КиМ, потребно пронаћи решење на основу стриктног поштовања норми међународног права, на основу Резолуције 1244 СБ УН, уз пуно поштовање суверенитета и територијалног интегритета и легитимних права и интереса Србије.
l
Фото: Tanjug/ OMK Mup Republike Srbije/ Anton Antanasijević

Лавров је то рекао на састанку са министром унутрашњих послова Србије Александром Вулином у Москви, с којим је разговарао о питањима билатералне и регионалне сарадње, објављено је на сајту Министарства спољних послова Русије.

Лавров је пре састанка са Вулином истакао да је став Русије када је реч о Косову непромењен, додајући да је то више пута потврдио руски председник Владимир Путин.

Залажемо се да Београд и Приштина постигну одрживо, обострано прихватљиво решење на основу Резолуције 1244 Савета безбедности Уједињених нација, рекао је Лавров.

Додао је да то решење несумњиво мора бити, пре свега, у складу са међународним правом и мора бити одобрено од Савета безбедности УН.

Прихватићемо само такав исход који ће одговарати Србима. Нашим српским пријатељима пружићемо свестрану подршку у постизању тог резултата, рекао је Лавров, наведено је на сајту Министарства спољних послова Русије.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести