Лазовић: Нисам прилазио зеленој застави, ми смо један народ

ГРАЦ: Рукометни репрезентативац Црне Горе Вук Лазовић, син чувеног српског глумца Данила Лазовића, изјавио је да су злонамерне тврдње да је победу против Србије на ЕП славио са "зеленом комитском заставом" и поручио да су Срби и Црногорци један народ.
1
Фото: Youtube Printscreen

"У мом срцу ми смо један народ. Мени је мајка Црногорка, отац ми је Србин. Волим обе државе исто. Ја сам Србин који игра за Црну Гору. Волим Црну Гору и Србију. Никада никога нисам провоцирао и никада нећу. То што је сада таква ситуација, што неки људи одозго намећу такву ситуацију, манипулишу нама спортистима", рекао је Лазовић за портал Балкан Хандбалл.

Како је навео, да није било зелених дресова, вероватно би се другачије гледало на ту утакмицу.

"То је опет политика, нећу да улазим у то, јер ме не занима. Момке нисам хтео да оставим на цедилу и да кажем да нећу да играм. Они су за мене браћа, прихватили су ме као свог. Доживљавам их као своје. Изашли смо на терен, победили, прославили. Никога нисам провоцирао, нити махао заставом", рекао Лазовић.

Он истиче да је свестан шта би махање зеленом заставом могло да произведе и да јој зато није ни пришао.

"Мој отац је био велики Србин, знам ко је он, знам ко сам ја и цела моја породица. Баш из тог разлога нисам желео да дође до било ког контакта и провокације. Осуђујем лажи које су изнете поводом те ситуације, а које су наштетиле мом презимену и породици", поручио је Лазовић, који је рођен у Београду и био је омладински репрезентативац Србије.

EUR/RSD 117.5559
Најновије вести