ЛДП: Агресиван и радикалско-примитиван говор Сергеја Трифуновића

НОВИ САД: Либерално демократска партија оценила је данас да је говор председника ПСГ Сергеја Трифуновића на протесту у Новом Саду, у којем је лидера те странке назвао "лажном опозицијом", био агресиван и радикалско-примитиван. 

Покрајински одбор ЛДП наводи да је Трифуновић вређао и понижавао председнике ЛСВ и ЛДП Ненада Чанка и Чедомира Јовановића, али и све који имају другачији став и поимање аутономије Војводине од "центрлистичког, надменог и хегемоног поседовања територије и грађанки и грађана Војводине", те да је такав говор запањио војвођанску јавност.

"Такав однос према вредностима Војводине није промењен од Милошевића до данашњих дана од свих власти у Београду, а, ето, видимо и неких опозиционара. Последице тога Војвођанке и Војвођани најбоље осећају, јер смо од најразвијенијег дела бивше Југославије постали неразвијенији део Србије", наводи ЛДП.

Та странка наводи да, ако Трифуновић жели да се бори против лажне опозиције и "Вучићевих сарадника" треба да крене од свог председништва у коме, кажу, седе људи који су 2012. године својим гласовима у Скупштини Србије довели СНС на власт.

Сергеј Трифуновић је на синоћњем протесту у Новом Саду председника ЛСВ описао као "тешко ђубре", док је лидера ЛДП назвао лажним опозиционаром.
Трифуновић је говорио и о наводном отцепљењу Војводине, када је изнео низ увреда на Чанков рачун.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести