ЛДП: Увек смо били пријатељи ЛГБТ заједнице

БЕОГРАД: Кандидати ЛДП састали су се данас са представницима удружења "Да се зна" како би разговарали о проблемима са којима се LGBTTIQA популација сусреће и њиховом решавању.
ldp  Foto: LDP
Фото: ЛДП

Како је саопштено, кандидаткиња ЛДП-а Анита Митић рекла је да је ЛДП од оснивања пријатељ ЛГБТ заједнице, те додала да Београд треба да подржи борбу против дискриминације и сузбијање насиља.

"ЛДП има ''аутоване'' кандидате за одборнике у Скупштини града. Трудили смо се да наша листа буде што отворенија. Многи представници ЛГБТ заједнице са којима смо разговарали нису желели да се ангажују јавно, али смо се договорили да нађу свој начин да буду део кампање“, рекла је Митић.

У разговору са представницима "Да се зна" закључено је да велики проблем у Београду представља вршњачко насиље изазвано транс и хомофобијом, а које често наилази на потпуну тишину надлежних и пребацивање кривице са једне институције на другу.

Кандидати и кандидаткиње ЛДП-а поручили су грађанима да почну да прихватају припаднике ЛГБТ заједнице као суграђане, пријатеље, комшије, а не само да их толеришу.

Митић је истакла да постоји веома лимитирана подршка ЛГБТ заједници што је могло да се види и на претходно одржаним парадама поноса.

"Град Београд треба финансијски да учествује у организацији Параде поноса. Она је добра и важна за Београд, представља један вид политичког протеста и место окупљања не само ЛГБТ заједнице, већ и оних који је подржавају", каже Митић.

На састанку је закључено да Београд мора да буде поносан на Параду и да она не буде третирана као непријатност, већ као нешто чиме се сви поносимо.

EUR/RSD 117.0912
Најновије вести