ЛДП: За дијалог о изборима без условљавања

БЕОГРАД: ЛДП увек подржава дијалог, па тако и разговоре власти и опозиције о изборним процесима, и сматра да је од изузетне важности да се ти разговори наставе и то без условљавања и спреман је да у њима учествује, било да су јавни или иза затворених врата.

"ЛДП је увек наглашавао важност дијалога и зато подржава напоре организатора да се разговори одрже према планираној динамици, у облику који они предложе, без условљавања са наше стране", наводи се у саопштењу.

"За нас је, пре свега, важно да власт и опозиција коначно покушају да размене аргументе везане за изборни процес, уз помоћ организатора и експерата у тим областима. Ми ћемо се припремити за сваку наведену тему и понудити предлоге и решења и отворено изнети мишљење о свему", истиче се у саопштењу странке.

Како наводе, ЛДП је ту прилику користио увек, и у скупштинским клупама, на скупштинским одборима или округлим столовима.

У ЛДП се надају да ће политички актери занемарити личне анимозитете и страначке интересе и да ће приступити најављеним разговорима у интересу целокупног друштва, због кога смо дужни да дамо све од себе да се смање политичке тензије.

ЛДП охрабрује организаторе да прошире листу учесника, посебно имајући у виду да има још заинтересованих политичких актера који показују добру вољу да се расправа о изборним условима отвори.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести