Линта: Бошњаци и Запад негирају страдање Срба у Подрињу

БЕОГРАД: Председник Савеза Срба из региона Миодраг Линта оценио је да западни центри моћи и бошњачки лидери стално негирају страдање Срба у средњем Подрињу и сматра да је главни разлог тај да се оправдају лажне тезе да су Срби агресори и злочинци, а Бошњаци жртве и ослободиоци и да се у Сребреници десио геноцид над Бошњацима.
miodrag linta, tanjug video
Фото: Миодраг Линта, фото: Танјуг (Видео)

"Антицивилизацијска је чињеница да представници западних центара моћи и бошњачки лидери годинама одбијају да дођу у Братунац и одају почаст страдалим Србима у средњем Подрињу, а неспорна је истина да су у Сребреници и околини страдали припадници српског, бошњачког, али и осталих народа", указује Линта у саопштењу.

Оцењује и да сви који заступају лажни мит о геноциду у Сребреници и не поштују српске жртве, шаљу јасну поруку да не желе истински мир у БиХ и помирење између српског и бошњачког народа.

Председник Савеза Срба у региону, како се наводи у саопштењу Савеза, истиче да лажни мит о геноциду у Сребреници продубљује поделе и неповерење између Срба и Бошњака.

Зато је, према његовим речима, важно да Србија покрене јаку политичку, дипломатску и правну борбу за истину о карактеру ратова на простору бивше СФРЈ, догађајима у Сребреници, страдању нашег народа.

Такође и да оснује Меморијални центар српских жртава 90-их и независну међународну комисију за истраживање страдања Срба и Бошњака у Сребреници и сребреничкој регији.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести