Линта: Пријава за решавање стамбеног питања прогнаних

БЕОГРАД: Народни посланик Миодраг Линта и Одбор за рјешавање стамбеног питања прогнаних Срба из Хрватске и Федерације БиХ позвали су све прогнане који немају решено стамбено питање да се евидентирају код повереника за избеглице у својим локалним самоуправама.
miodrag linta mc.rs
Фото: mc.rs

"Ради се о прогнаним лицима који су остала испод црте или су одбијени из неких разлога или је одлучивање у току, досад уопште нису конкурисали на јавним позивима односно конкурсима за станове, грађевински материјал, сеоска имања и монтажне куће. Евидентирање се врши на начин да лично оду код повереника за избеглице у општини где имају пријављено пребивалиште или да позову телефоном", наведено је у саопштењу.

Пошто надлежне државне институције ураде детаљну процену трошкова, кжу да ће тражити да се у што краћем року објаве јавни позиви на који ће конкурисати сви евидентирани за неки вид стамбеног решења.

Акција евидентирања је резултат договора који је постигнут на састанку чланова Одбора и Линте код премијерке Ане Брнабић који је одржан 11.марта 2022. године.

Премијерка Брнабић је на састанку исказала разумевање и јасно рекла да влада има обавезу да свим прогнаничким породицама обезбиеди кров над главом.

Она је истакла да је неопходно утврдити прецизан број тих породица.

Из тог разлога кабинет премијерке Брнабић је у сарадњи са Комесаријатом за избеглице и миграције приступио формирању јединствене базе података прогнаних лица која немају решено стамбено питање, наведено је у саопштењу.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести