Линта: Влада да обезбеди смештај за Србе у Хрватској

БЕОГРАД: Председник Савеза Срба из региона Миодраг Линта позвао је Владу Србије да издвоји најмање милион евра за куповину стамбених контејнера за Србе који су страдали у земљотресу на Банији, саопштено је из те организације.
miodrag linta, tanjug video
Фото: Миодраг Линта, фото: Танјуг (Видео)
Према грубим проценама на подручју погођеном земљотресом недостаје више од 1.000 контејнера да би се решиле стамбене потребе свих породица без обзира на националну припадност.
 
"Трагична је чињеница да страдали Срби 10 дана послије земљотреса и даље спавају у хладним аутомобилима, помоћним објектима, на ливадама, у импровизованим шаторима од обичне пластике и цераде и слично. То јасно показује да хрватска власт намерно опструише и одуговлачи набавку стамбених контејнера за страдале Србе с циљем да се иселе са својих вековних огњишта", сматра Линта.
 
Линта је Митрополиту загребачком-љубљанском Порфирију послао списак 35 српских породица из 10 мјеста са контактима које моле да им се хитно обезбеде стамбени контејнери.
 
Поред тога, Линта је разговарао са заменицом градоначелника Глине из реда Срба Бранком Бакшић Митић која је тражила да се искључиво купују стамбени контејнери са комплетном опремом, односно са тоалетом, мини туш кабином, мини кухињом и грејањем да би страдале породице имале колико-толико пристојне услове за живот док се не обнове њихове куће.
EUR/RSD 117.1776
Најновије вести