Листа СНС–СВМ победила у 35 месних заједница

У 35 од 37 месних заједница на територији Суботице, где су се у недељу бирали чланови савета, убедљиву победу однела је листа Српске напредне странке и Савеза војвођанских Мађара. 
 Bogdan Laban  Foto: Subotica.com 
Фото: Богдан Лабан  Фото: Subotica.com 

Од укупно 501 мандата листа СНС и СВМ освојила је 442 мандата, према подацима Градског одбора СНС-а у Суботици. На конференцији за медије која је одржана у недељу након 22 сата, речено је да је  листа Демократског савеза Хрвата у Војводини освојила је 37 мандата, Социјалистичка партија Србије девет,  Лига социјалдемократа Војводине и Савез бачких Буњеваца по пет мандата и Покрет снага Србије три мандата.

Право гласа је имало око 130.000 грађана, а гласало је 17 одсто грађана. Председник Градског одбора СНС у Суботици и градоначелник Богдан Лабан обраћајући се присутнима рекао је су грађани препознали шта су урадили у протекле три године.

На исти начин смо третирали градске,  приградске и сеоске месне заједнице и у будућности ћемо наставити да радимо на побољшању квалитета живота наших суграђана (Богдан Лабан)

- Грађани су препознали колико смо радили на побољшању инфраструктуре у месним заједницама. На исти начин смо третирали градске,  приградске и сеоске месне заједнице и у будућности ћемо наставити да радимо на побољшању квалитета живота наших суграђана.  Сви морамо да се потрудимо да наша села оживе, да млади остану у њима, да погнемо тим људима и оживимо села и радимо све шта су приоритети  који су део политике Владе Србије и председника Александра Вучића- рекао је  председник ГрО СНС у Суботици Богдан Лабан.

Лабан се још једном захвалио на поверењу члановима СНС-а али свим грађанима Суботице који имају поверење у СНС и изразио је уверење да ће и у будућности низати победе и успехе за Србију.

Демократски савез Хрвата у Војводини је поднео листе у осам месних зајдница, а освојио је 37 места у саветима.  Већину ће имати у два савета – у Верушићу и Малој Босни, док су Таванкут, у ком су имали већину, сада изгубили.

Захваљујемо се гласачима на указаном поверењу, мислимо да су они препознале, пре свега, квалитет наших кадрова, и наше напоре да се побољшају,  пре свега комунални услове у тим насељеним местима, а тиме и бољи квалитет живота- рекао је председник ДСХВ-а Томислав Жигманов.

Право гласа је имало око 130.000 грађана, што значи да је своје право искористило око 22.000 гласача, а коначни резулати се очекују ускоро од  Градска изборна комисија. 

С. И.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести