Лончар: Жао ми је ако се неко нашао увређен или дискриминисан

ПРОКУПЉЕ: Министар здравља Златибор Лончар изјавио је да му је жао ако се неко осетио увређен или дискриминисан, после његове изјаве о Црногорцима на руководећим местима у српском здравству, јер му то, како истиче, није била намера.
zlatibor loncar, Tanjug/Tanja Valić
Фото: Танјуг/Тања Валић

Ипак, објашњава министар, сви треба да знају да Србија није "џак за ударање". "Мени је стварно жао ако се неко нашао увређен или дискриминисан. Сви знају да ја нисам човек који мрзи или који би, не дај боже, неког дискриминисао. То апсолутно не стоји", рекао је Лончар новинарима у Прокупљу, коментаришући реакције изазване његовом ранијом изјавом, коју су пренели медији, да у Србији има Црногораца који још српски нису научили, те да се он труди да их у ресору здравља буде што мање или да их не буде.

Лончар је додао да живимо у времену када је свака изјава подложна манипулацији, спиновању, вађењу из контекста, те поновио да он никога не мрзи.

"Али, сви треба да знају да Србија није џак у који ће ударати било ко и било када, када му падне на памет", рекао је Лончар.

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести