ЛСВ: Држава мора да заштити паоре

НОВИ САД: Србија годинама игнорише потребу пољопривредника и сточара да се изради десетогодишња стратегија од које се неће одступати, без обзира на промене оних који су на челу државе, саопштила је Лига социјалдемократа Војводине (ЛСВ).
lsv
Фото: Dnevnik.rs

Лига паора Војводине поздравља напор министра пољопривреде да разговара са произвођачима малина и да се изнађе решење за проблеме у којима су се нашли, али пита шта је са осталим паорима и са ценама пшенице, сунцокрета и кукуруза. ЛСВ подсећа да војвођански ратари не знају по којој цени ће пшеницу продати све до завршетка жетве, а исти случај је и са ценама осталих култура - јечма, сунцокрета, кукуруза.

Лига социјалдемократа Војводине годинама упозорава на чињеницу да је Србији неопходно да стручњаци са института и факултета, заједно са паорима, израде десетогодишњу стратегију која ће тачно предвиђати које културе је потребно узгајати и колико је којих намирница потребно за наше тржиште.

Инсистирамо од министра пољопривреде да не гаси пожаре, већ да спречи да до проблема на тржишту и банкрота пољопривредних произвођача уопште дође, наводи ЛСВ.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести