ЛСВ: Хуманитарни центар или руска војна база?

НОВИ САД: Лига социјалдемократа Војводине затражила је данас од надлежних органа и представника власти да јавности одговоре на питање о правој сврси и улози руског Хуманитарног центра у Нишу, који је отворен пре пет година, како би се спречиле шпекулације јавности које могу да наштете међународном положају Србије. 
LSV logo
Фото: Dnevnik.rs

ЛСВ у саопштењу подсећа да су се у јавности последњих година могле чути информације и анализе од тога да је реч о шпијунском центру стране државе на нашој територији, до тога да је реч о прикривеној руској војној бази. 

Та странка је позвала и опозиционе политичке субјекте да се придруже њеној иницијативи, истичући да је емоцинални однос према Русији легитиман, али да јавни интерес Србије захтева транспарентност у једном овакво осетљивом питању.
Странка подсећа да ће Црна Гора у јуну постати пуноправна чланица НАТО. 

Након тога, све државе у нашем окружењу ће или бити чланице НАТО-а или већ на својој територији имају војне ефективе овог савеза.
Геополитички положај Србије тиме ће се додатно усложнити, а питање војне неутралности и статуса потенцијалне руске базе у Нишу захтеваће поновна преиспитивања, сматра ЛСВ.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести