ЛСВ и ВФ: Двери да престану да газе секуларне темеље државе

НОВИ САД:  Војвођански фронт и Лига социјалдемократа Војводине позвали су данас представнике покрета Двери да почну да поштују секуларни карактер државе Србије и покушају да схвате основе функционисања демократског система.
LSV logo
Фото: Dnevnik.rs

Поводом вести који су пренели медији да су Двери апеловале на патријарха Иринеја да позове на дијалог "завађене“ стране на политичкој сцени Србије, ВФ и ЛСВ наводе да је Србија Уставом и законима строго прописала одвојеност држава и цркве, па се сваки позив на кршење тог принципа може и мора сматрати кршењем темељних уставних начела на којима почива Република Србија.

"Позивамо представнике Двери да престану с гажењем темељних начела Србије и позову бираче да што масовније изађу на биралишта 21. јуна и тако допринесу смиривање политичких страсти у држави“, поручују у саопштењу које је потписао лидер ЛСВ Ненад Чанак.

Он је навео да Србија има своје институције, а међу њима и Народну скупштину, у коју се бирају представници грађана, те да су народни посланици ти који креирају стабилност политичког система сваке нормалне државе, па и Србије.Кажу да само заједнички рад на изградњи демократских институција може бити гарант успостављања стабилне и модерне државе, а да су демократски избори најбољи пут за успостављање те стабилности.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести