ЛСВ: Избори са Савете националних мањина важни за Србију

НОВИ САД: Лига социјалдемократа Војводине (ЛСВ) позива све припаднике националних заједница у Србији да искористе своја уставна и законска права и упишу се у посебан бирачки списак, саопштено је из те странке.
lsv
Фото: Dnevnik.rs

Уз подсећање да је министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић расписао изборе за националне савете националних мањина за 4. новембар, ЛСВ наводи да су Савети представничка тела националних заједница и да имају важне ингеренције у области културе, образовања, информисања и службене употребе језика и писма.

"Важност ових институција је од великог значаја за грађане који су припадници националне заједнице, али и за читав систем власти у Србији", истиче се у саопштењу. 
Право учешћа у овом изборном процесу имају само грађани који су уписани у посебан бирачки списак. 

Захтев за упис у посебан бирачки списак припадник националне заједнице подноси општинској, односно градској управи према месту пребивалишта, у писаној форми, на посебном обрасцу и својеручно га потписује. 

ЛСВ позива и државне органе да у потпуности подрже овај изборни процес и тако омогуће високу партиципацију припадника националних заједница на изборима.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести