ЛСВ поновио захтев да се нови прелаз зове Мост 23. октобра

НОВИ САД: Градски одбор Лиге социјалдемократа Војводине данас је грађанима Новог Сада честитао 75 година од ослобођења и победе над фашизмом и тим поводом поново затражио да нови мост добије име Мост 23. октобра.
lsv
Фото: Dnevnik.rs

Делегација Градског одбора ЛСВ положила је венац на Спомен гробљу, а потом су на месту некадашњег Жежељевог моста раширили транспарент са захтевом да тај мост у знак сећања на 1945. и Дан ослобођења Новог Сада добије име Мост 23.октобра.

Године фашистичке владавине најцрње су у историји Новог Сада. ЛСВ у то име жели да у част свих оних који су положили животе за слободу и нашу бољу будућност мост назове Мост 23. октобра. Уверени смо да бисмо и на тај начин истакли антифашистички карактер Новог Сада и показали да чувамо сећање на њихову жртву, поручио је председник Градског одбора ЛСВ Нови Сад Александар Кравић.

На конференцији за медије подсетио је и на то да је ЛСВ свих ових година међу најистакнутијим активним борцима против фашизма у свим његовим облицима и да је на то врло поносна.

Та борба читавог друштва против фашизма мора бити још интензивнија, јер је фашизам као коров који расте чим нема онога ко ће да га почисти, рекао је Кравић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести