ЛСВ против иницијативе о преименовању Зрењанина 

ЗРЕЊАНИН: Лига социјалдемократа Војводине противи се преименовању града Зрењанина у Петровград и такву иницијативу сматра крајње непримереном, јер, како кажу, грађани тог града имају озбиљнијих приоритета од промене назива места.
bojan kostres
Фото: Tanjug (J.Pap, arhiva)

У саопштењу ЛСВ, које је потписао председник Градског одбора Зрењанина Бојан Костреш, се наводи да "наопака историјска аргументација подносилаца ове иницијативе пада у воду пред чињеницом да је Жарко Зрењанин био један од најистакнутијих антифашиста на овим просторима и да је страдао од руке фашистичког окупатора".

"У 20. веку, а и шире у историји није било већег зла од фашизма и нема идеје важније од вредности антифашизма. Утолико је већ свако поређење са било којим другим идејама непримерено и штетно. Антифашизам је глобално највећа идеја модерног доба. А Жарко Зрењанин је страдао у борби за вредности те идеје", навео је, између осталог, Костреш.

Vx023
14.12.2017 • 14:57
Prvi put da se slažem sa Kostrešom. Bravo Bojane.
Muftin fakultet
14.12.2017 • 18:48
Svi gradovi su pormenuli imana komunitiča samo Zrenjanin ide uvek uz "očin" što kažu lalel zato vam je i takav grad,svi beže iz njega.Kada većina vs sazna ko je bio u stvari Žarko Zrenjanin i čiju ćerku je obesčastio kao ranjen onda će mi biti jasno zašto je i Bog digao ruke od Zrenjanina i zašto je proklet.Možda ako mu ime promenite,možda se nešto i desi,možda dobijete obrazovane ljude koji će ostati da učine nešto za Petrovgrad
EUR/RSD 117.8360
Најновије вести