Лучић: Телеком Србија сметња Куртију јер је битан елемент нормалног живота Срба

ПРИШТИНА: Генерални директор Телекома Србија Владимир Лучић изјавио је данас да је Телеком Србија сметња Куртијевом режиму јер је српска компанија један од битних елемената нормалног живота српских породица на КиМ.
vladimir lucic, YT printscreen
Фото: Youtube Printscreen

"Ми омогућавамо интернет за преко 30.000 домаћинстава, омогућавамо да се гледају српски канали и омогућавамо мобилну телефонију. Ограничавање или спречавање рада МТС-а је сигурно још један корак ка отежавању живота српског народа на КиМ, са планом да се што више Срба истера са те територије", рекао је Лучић.

Лучић је, говорећи за ТВ Прва, навео да је рад Телекома Србија на простору КиМ јасно дефинисан Бриселским споразумом.

"Самим тим, овакав напад на нашу компанију, који се већ континуирано дешава у последњих годину дана, очигледно је у склопу њихове тактике отежавања Србима да живе на овој територији", истакао је Лучић.

На питање да ли ће уредба централне банке у Приштини о забрани платних трансакција у динарима утицати на пословање Телекома Србија, Лучић је указао да је та одлука штетна само за српско становништво.

"Мислим да је та одлука штетна за грађане овде, јер многе институције једноставно престале да функционишу и не знам како би људи уопште примали пензије, плате, а самим тим посредно и наш рад би био отежан", објаснио је Лучић, наводећи да је о овој теми разговарао са представницима међународне заједнице.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести