Мађарска важан партнер и пријатељ Србије

КУБЕХАЗА: Министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић разговарала је у Кубекхази са министром иностраних послова и спољне трговине Мађарске Петером Сијартом о европским инетргацијама Србије и наставку сарадње две државе у процесу приступања ЕУ, као и билатералним односима.
jadranka joksimovic
Фото: Tanjug (Zoran Žestić)

Јоксимовић је захвалила на снажној и драгоценој подршци и свеукупној помоћи коју Мађарска, као важан партнер и пријатељска држава пружа Србији у процесу евроинтеграција.

Она је изразила наду и очекивање да ће мађарски кандидат добити ресор проширења у новом сазиву ЕК чиме ће политика проширења добити додатно позитиван импулс.

Сијарто је рекао да ће Мађарска наставити да помаже и подржава европски пут Србије која је, како је оценио заслужила да буде члан ЕУ, саопштено је из кабинета министра за европске интеграције.

Он је поновио да је Србија заслужила да отвори сва поглавља за која је спремна и да се потврдила као поуздан партнер ЕУ и значајан чинилац регионалне стабилност.

Јоксимовић и Сијарто су оценили да су односи две државе на изузетно високом нивоу и да постоји обострана жеља да буду интензивирани.

EUR/RSD 117.1544
Најновије вести