Маја Гојковић: Споразум за суштинско унапређење живота

БЕОГРАД: Чланица Председништва СНС Маја Гојковић поздравила је данас споразум који је председник Србије Александар Вучић потписао у Вашингтону, којим се, како каже, стварају предуслови за суштинско унапређење живота свих на КиМ, у читавој Србији, али и шире у региону.
maja gojkovic
Фото: Танјуг/ Тара Радовановић

Гојковић је навела да такав резултат представља очигледну победу визионарске политике Вучића и упорне одбране националног интереса, непристајања на пристиске и сталног афирмисања политичке самосталности и државне политике Србије.

“То истовремено доказују предност принципијалног приступа и заступања политике мира и стабилности насупрот политици једностраности, стављања пред свршен чин и неспровођења договорених решења”, рекла је Гојковић.

Додала је да су Србија и председник Вучић још једном доказали пуну приврженост дијалогу и компромису, као кључном предуслову свеукупног напретка и развоја.

Према њеној оцени, о изузетном значају догађаја сведочи и учешће самог председника САД-а Доналда Трампа, које представља важну гаранцију и додаје да уједно састанак председника Вучића са Трампом представља доказ јачања односа Србије и САД, као и темељ за њихов даљи развој у будућности.

Гојковић је оценила и да суштински економски карактер договора потврђује исправност континуитета политике Србије, коју предводи Александар Вучић, да је јачање економске сарадње први и значајан корак у укупном решавању и других аспеката проблема на Косову и Метохији, и заштити интереса Срба на КиМ, цркава и манастира, као и укупног националног интереса.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести