Мали и Жиофре о економској ситуацији и капиталним пројектима

БЕОГРАД: Министар финансија Синиша Мали разговарао је данас са шефом Делегације Европске уније у Србији амбасадором Емануелом Жиофреом о економској ситуацији изазваној глобалним дешавањима и о спровођењу важних капиталних пројеката.
1
Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић

Саговорници су разговарали о стратешким пројектима у области инфраструктуре, који ће се спроводити у будућности, а за које је Европске унија показала заинтересованост да их финансијски подржи. Такође је било речи и о актуелним пројектима, који се спроводе по планираној динамици, а који су важни за бољи квалитет живота грађана.

Амбасадор Жиофре је истакао и да је Европска унија спремна да понуди додатну подршку где буде била потребна, као и да ће наставити да подржава кључне области као што је диверсификација у енергетском сектору, те да је у том смислу важан пројекат изградње интерконектора са Бугарском, на коме су радови у току, а који финансијски подржава Европска Унија.

Тема разговора су била и јавна предузећа у енергетском сектору, са нагласком на томе како побољшати њихово пословање.

Мали је истакао и да је Министарство финансија у протеклом периоду успешно спровело неколико стратешки важних пројеката, као што су увођење нове е-фискализације, затим нове е-фактуре, као и пројекат „Искра“ који је централизовао обрачун зарада у јавном сектору, и то у време највећих изазова као што су пандемија корона вируса и сукоб у Украјини.

Амбасадор Жиофре је истакао да је задовољан сарадњом коју Делегација Европске Уније има са Министарством финансија, што је министар Мали и потврдио, и додао да верује да ће се успешна сарадња наставити и у будућности.

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести