Мали: Никад гора понуда на столу, траже нам међусобно признање, боримо се

ВАШИНГТОН: Министар финансија Синиша Мали изјавио је да је на састанку у Белој кући на столу папир чија једна тачка подразумева међусобно признање Србије и Косова, а да се на председника Вучића врши огроман притисак.
sinisa mali
Фото: Tanjug (Sava Radovanović)

„Добили смо никада гори папир од када су кренули преговори са Приштином. Било је 16 тачака на папиру, на столу, од којих 10 тачка подразумева међусобно признање“, рекао је Мали новинарима.

Од двадесетак присутних људи, не само Албанаца, на сваку реч наше делегације реагују веома агресивно, против нас, рекао је министар.


Шта пише у тачки 10?

ВАШИНГТОН: Обе стране обавезују се на међусобно признање и заштиту етничких мањина - пише у тачки 10 документа који је данас представљен председнику Србије Александру Вучићу, речено је Танјугу у делегацији Београда у Вашингтону.

"Обе стране обавезују се на међусобно признање и заштиту етничких мањина и реституцију имовине, решавање статуса лица без држављанства и пристају на отварање канцеларија задужених за заштиту и годишње извештавање о правима мањина", стоји у тачки 10.


Мали је казао да је било веома мало економских тема.

Рекао је да је председник Александар Вучић, на основу обавештајних информација, знао да неће бити само економске теме.

„Тачка 10 односи се на међусобно признање. Има и економских тема и оне које се односе на инфраструктуру, аутопут, железнице, помоћи малим и средњим предузећима како би се подигла економија целог регион. Огроман притисак“, казао је он.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести