МАЛИ СА ММФ-ОМ: Србија је у великим пројектима пронашла нове изворе раста

Министар финансија Синиша Мали састао се данас са делегацијом Мисије ММФ-а и изјавио да је Србија у великим пројектима пронашла нове изворе раста.
ministar finansija
Фото: Tv Pink/printscreen

"Одржали смо још један у низу састанака са Мисијом ММФ-а у Србији, са Доналдом Мекгетиганом на челу, са којим сам разговарао о актуелним капиталним инвестицијама у Србији", навео је министар.

Он након тог разговора истакао да је важно задржати све индикаторе економске стабилности. "Захвалио на свим саветима како да током ових турбулентних година одржимо до сада постигнуте резултате", објавио је Мали на свом Инстаграм профилу. Додао је како Србији много значи подршка међународних финансијских институција, будући да је "смењивање и надовезивање светских криза током протекле четири године показало да нема места опуштању, те су савети о одржању стабилности итекако добродошли".

"Желимо да наставимо са јавним улагањима, да наставимо да градимо ауто-путеве, пруге, саобраћајнице јер је то оно што инвеститорима треба, али желимо и да останемо прагматични, према њиховим досадашњим препорукама", навео је он. Министар је представио планове даљих капиталних улагања, реформи и унапређења у систему јавних финансија, са нагласком на дигитализацији. Мисија ММФ-а ће се током посете Београду састати са свим релевантним институцијама у Србији, а до краја мисије, која се завршава 26. марта, планирана су још два састанка у Министарству финансија.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести