Малиновић: Непријатно сам изненађен одлуком ПСГ

БЕОГРАД: ДС Срето Малиновић изјавио је данас да је непријатно изненађен и затечен одлуком Покрета слободних грађана о прекиду сарадње са Демократском странком и подсетио на подршку коју су демократе пружиле председнику ПСГ Саши Јанковићу у току председничке кампање.
ds, dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

"Непријатно сам изненађен и затечен одлуком Покрета слободних грађана о прекиду сарадње са Демократском странком. Посебно зато што је разлог који се наводи више него баналан, а чињеница је да је промена Устава услов за улазак у ЕУ којој сви тежимо" рекао је Малиновић у изјави достављеној медијима. 

Малиновић је реаговао на саопштење ПСГ да обуставља планове о изборној сарадњи са ДС пошто је, како су навели, председник те странке Драган Шутановац јавно понудио Александру Вучићу сарадњу на изменама Устава и навео да му је жао због таквог потеза, а нарочито након одличне сарадње и несебичне подршке "коју смо сви ми из Демократске странке пружили у председничкој кампањи". 

"Изузетно поштујем Сашу Јанковића и пријатеље из ПСГ и сматрам да овде треба у први план ставити интересе грађана и постигнуту синергију из претходног периода ојачавати. Нарушавање јединства кључних фактора опозиције не одговара интересима грађана Београда и Србије" рекао је Малиновић.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести