Малолетник избоден у К. Митровици; Ракић: Кукавички напад

КОСОВСКА МИТРОВИЦА:  У Клиничко болничком центру у северном делу Косовске Митровице примљен је младић који је убоден ножем у овом граду, јавља Косово Онлајн.
kosovska mitrovica most, Tanjug/Filip Krainčanić
Фото: Танјуг/Филип Краинчанић

Инцидент се догодио у близини главног ибарског моста, а из косовске полиције још увек нема потврде да се ради о међунационалном инциденту, наводи тај портал.

Дежурни лекар др Гојко Игрутиновић изјавио је за Косово Онлине да је младић убоден ножем и да је тренутно ван животне опасности.

"Он је примљен код нас, у току је дијагностика", рекао је Игрутиновић.

Портал КоШев наводи да је до инцидента наводно дошло након краћег вербалног сукоба групе српских младића са групом Албанаца који су прешли мост из правца Јужне Митровице.

Градоначелник Косовске Митровице Горан Ракић оценио је као кукавички данашњи напад на малолетног дечака Д.Б. српске националности, те захтева од надлежних органа да најхитније и и жио кога су у хулигана албанске дентификују и личе слободе виновнике тог инцидента. 

Дечака су напали, како је навео, хулигани албанске националности који су у северни део Косовске Митровице дошли из јужног дела града, а Ракић каже да је тако нешто недопустиво, противзаконито и срамно.

Захтевом да се идентификују и осуде починиоци, сматра Ракић, биће послата јасна порука да се насиље над нашим грађанима неће и не сме толерисати.

"Главни градски мост на Ибру је простор који је под надзором полиције и КФОР те позивам и њих да раде свој посао, а не да немо посматрају овакве догађаје. Угрожавање безбедности деце је неприхватљиво и неће бити толерисано, а угрожавање безбедности деце и свих грађана је разлог за позивање на одговорност оних који свој посао нису урадили како треба", навео је Ракић, који је и председник Српске листе. 

Грађане је позвао на уздржаност и опрез у периоду пред нама, наводећи чињеницу да су "предстојећи избори и антисрпска хистерија албанских политичара из Приштине несумњиво разлог овог, али и серије других инцидената у претходном периоду на Косову и Метохији, на који, нажалост, међународни представници ниједно до сада нису реаговали".

У инциденту који се данас догодио у близини главног ибарског моста у северном делу Косовске Митровице повређен је младић који је због повреда нанетих ножем примљен у Клиничко болнички центар у том граду. 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести